Henry Ford

Henry Ford

Közzétette:

 

 

A Ford Motor Company alapítója a szervezés és az ipari technológia lángelméje volt. Ő jött rá, hogy a huszadik a személyautók évszázada lesz, bár azt is ő mondta, hogy „bárki kaphat bármilyen színű autót, amennyiben feketét szeretne.”

Sem az autót, sem a futószalagot nem Ford találta fel, de Amerikában mindkettőt ő vezette be a huszadik század elején. Nevezetes T-modellje 1908-ban vált elérhetővé az egyre gyarapodó középosztály minden tagja számára. Milliószámra gyártották ezeket a kocsikat Ford elképzelései szerint, melyeket hamarosan el is neveztek fordizmusnak. A jövedelmező tömegtermelés lehetővé tette a munkások magas fizetését és pozíciójuk biztonságát is. Ford tehát nemcsak az ipari termelést forradalmasította, hanem a társadalmat is, és gyökeresen átalakította mind a közlekedést, mind az egész életstílust a huszadik századi Amerikában. Néhány év leforgása alatt vált a világ egyik leggazdagabb és leghíresebb emberévé. Többféle technikai és üzleti újítást tanulmányozott és alkalmazott a befektetési költségek csökkentésére, többek között leányvállalatokat és saját boltokat alapított szerte a világon, amivel a globalizáció előfutárává vált.

 

Henry Ford

Ford mosolyogva trónol a saját kocsijában, a saját cégének a főkapuja előtt. Híres modellje azért kapta éppen a T betűjelet, mert előtte volt már A, B, C, F, K, N, R és S is. Ezek közül az N vált a legsikeresebbé: mintegy hétezret adtak el belőle, mielőtt átálltak volna a T tömeges gyártására.

Rendkívüli sikereinek elérésében hasznát vette egy detroiti műhelyben szerzett tapasztalatainak; munka után a saját garázsában autók összeszerelésével töltötte az idejét. Ezután rövid ideig Edison energiavállalatánál dolgozott mérnökként. 1903-ban alapította meg a saját vállalatát, amelyet néhány év leforgása alatt a világ legnagyobb autógyárává fejlesztett. Sikerét modelljei egyszerűségének, megfizethetőségének és kiváló alapanyagainak köszönhette. Ő jött rá arra, hogy megérett az idő a személyautózás tömegessé tételére. 1908—27 között a gyára 15 millió T-modellt értékesített (természetesen feketét). A kormányt áthelyezte a baloldalra, s biztonságosabban helyezte el a motort. Ezek az egyszerű, de lényeges újítások tették autóját megbízhatóvá és könnyen kezelhetővé, illetve javíthatóvá.

Forrás: Roberto Mottadelli, Gianni Morelli – A 20. század legmeghatározóbb egyéniségei (24—27. oldal) Corvina Kiadó, 2018 ISBN 978 963 13 6495 8

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s