A gyümölcsök legjava

Közzétette:

 

 

A VIII. Quintessence Pálinka- és Párlatversenyének eredményhirdetésére, 2017. január 21‒én, Lillafüreden megrendezett gálán került sor. A legjobb helyi pálinka Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája, míg a verseny abszolút győztese az Agárdi Pálinkafőzde lett.

 

Pálinka- és Párlatverseny

Az Ongai Kulturális Egyesület szervezésében zajló Quintessence az elmúlt években nem csak Magyarország, de egész Közép-Európa meghatározó pálinka/párlat megmérettetésévé nőtte ki magát.

A felkért bírák a beérkezett mintákat 20 pontos bírálat alapján értékelték, a párlat tisztaságát, a gyümölcskaraktert, a szájérzetet és a termék harmóniáját vizsgálták.

A pálinkagála keretében szervezett díjátadón előbb a kereskedelemben kapható pálinkák, majd a magán és bérfőzetett minták eredményeit ismerte meg a közönség. A közönségdíjas pálinka címet a Sáppusztai Pálinkafőzde málnapálinkája kapta.

Az 1318 nevezett közül érkezett versenyminta Magyarországon kívül Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából, Németországból, Lengyelországból, Törökországból és Kínából is.             

A legjobb kereskedelmi főzde, egyben a verseny abszolút győztese: az Agárdi Pálinkafőzde lett 11 arany- 6 champion nagyarany, 7 ezüst, 1 bronz oklevéllel.

 

A legjobb bérfőzde: Mámor Pálinkaház

A legjobb magánfőző: Pavlicsek Csaba

A legjobb bérfőzető: Pataki Attila

A legjobb magán és bérfőzetett párlat: Pucsok Sándor szilva pálinkája

A legjobb ongai pálinka: Ferencz Noémi Sárgamuskotály szőlő pálinkája

Közönségdíjas: Sáppusztai Pálinkafőzde málna pálinkája.

Forrás: EuroAstra

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s