Harmincnégy névjegy

Közzétette:

 

 

esztergom_250xEgyedülálló tárlat nyílt Esztergomban, ahol a Magyar Művészeti Akadémia Iparművészeti és Tervezőművészeti Tagozata mutatkozott be. Fekete György belsőépítész, az MMA elnöke köszöntője után Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg a csoportos kiállítást, az este házigazdája Meszleny László volt.
A tárlat mintegy előszobája a két év múlva a Műcsarnokban megrendezendő Nemzeti Szalon iparművészeti kiállításának. A három teremben a nyolc szakterületet integráló tagozat izgalmas összképet nyújt, találkozik itt a falikárpit-, és textilművészet, a porcelán-, kerámia- és üvegművészet, a belsőépítészet és bútortervezés, az ipari formatervezés és design, a fém- és bőrművesség, az ötvösművészet, valamint a tervezőgrafika és tipográfia. A harmincnégy kiállító egy-egy névjegyet tett le, melyből megismerhető rövid életrajzuk (mestereik, legfontosabb díjaik), ars poeticájuk és az általuk legfontosabbnak tartott egy-egy munkájuk.
A kiállítás építészeti tervezője Szenes István belsőépítész, iparművész, grafikai tervezője Sára Ernő grafikusművész és Tóth László grafikusművész.
A kiállítás 2014. október 9-től november 9-ig tekinthető meg a Szent Adalbert Központ 2. emeletén.
Forrás: Magyar Művészeti Akadémia

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s