Szívesen látott vendégek a magyarok a Magas-Tátrában

Közzétette:

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERASoña Jelinková, a Szlovák Turisztikai Hivatal vezetője szerint szívesen látott vendégek a magyarok a Magas-Tátra hegyeiben, egész évben látogatható gyógyfürdőiben, váraiban, kastélyaiban, akárcsak télvíz idején a 150 síközpont összesen 100 km hosszú, hóágyúzott sípályáin. Itt négy hónapon át garantált a sportolásra alkalmas a hó mennyisége és minősége! Továbbáa alkalmas pályát is találhat a sportág kedvelője. A Magyar Turizmus Zrt. a védnökök között szerepel a Magas-Tátrában 2015. január 15-18. között rendezendő turisztikai-szakmai sportrendezvényen, amelynek központi szállásadója a Grand Hotel Bellevue a Csorba-tó partján.

A gyönyörűen felújított, 500 főt befogadó, fantasztikus wellness-részleggel felszerelt Bellevue szálloda csinos, fiatal séfje, Stefan Sestak pedig éppen Budapesten tartózkodik, mert szlovák csapatával már hetedszer tart gasztronómiai hetet a Gerbeaud Bisztró Sörházában.

A Gerbeaud Ház tulajdonos-háziasszonya, Pintér Katalin az előttünk várakozó ebéd

összeállításáról kijelentette, hogy ők is kedvelik a tátrai bemutatókon a szlovák konyhát, amit igazi szlovák szakácsok főztek nemcsak erre az alkalomra, hanem most következő szlovák hétre. A héten betérő vendégek szintén örülnek az emblematikus szlovák ételeknek, mint a káposztás sztrapacska, a lecsós csirkemell falatok, a vadhúsok gombával és knédlivel, a gombócba töltött sertéssültek vagy a mákos nudli és az alma bundában ribizli- és vaníliaöntettel. Meg persze hozzá kóstolhatjuk a jó szlovák söröket, újabban a borokat is.

Szlovákia vette át éppen a magyaroktól a Visegrádi Négyek (V4) elnökletét. Októberben a turisztikai szakmát hívják megbeszlésre a szolgáltatások javítása érdekében, hiszen a V4-es országok sikere a közös marketingen múlik még akkor is, ha a Távol-Kelet a megcélzott terület.

František Palko, a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Regionális Fejlesztési Minisztérimának államtitkára megemlítette, hogy magyar kollégáival, a Magyar Turizmus Zrt. vezetőivel, név szerint Horváth Gergellyel egyre szorosabb együttműködést építettek ki a kölcsönös előnyök érdekében. Szavait alátámasztotta Nagy Feró, aki együttesével most érkezett haza sikeres szlovákiai turnéjáról.

Ezek után már csak a rendkívül ízletes ebéd volt hátra a sajtó számára.

 

Forrás: Dobi Ildikó -EuroAstra
Illusztráció: Sztrapacska és haluska

 

2 comments

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s