Pat Metheny Pécsett

Közzétette:

 

 

20 Grammy díjas művészt ritkán láthatunk, hallhatunk, de ezúttal Pat Metheny Unity GroupPécsett a Kodály Központban zenél a többszörös “az év gitárosa” Pat Metheny. Az amerikai művész csapatával a Unity Group-al május 27-én 19 órakor nyújt feledhetetlen élményt a jazz rajongóinak.

 

Világhírű zenészekből álló csapatával lép fel Pat Metheny, fantasztikus négyes kíséri koncertkörútjára a világ egyik legjobb jazzgitárosát. A Pat Metheny Unity Group Pécsett május 27-én 19 órakor koncertezik a Kodály Központban.

A zeneipar legnagyobb díját kiérdemelni igen nagy presztízs, mindezt 7 egymást követő évben megtenni fantasztikus teljesítmény, húszat begyűjteni belőle pedig szinte hihetetlen! Pat Metheny azonban összesen 20 alkalommal szerezte meg az egyedülálló díjat virtuóz, állandóan megújuló gitárjátékával és zenei világával. Több alkalommal választották az év jazzgitárosává, zenei tudását továbbadva a zenész tanoncok fellegvárában, a bostoni Berklee College of Musicban tanított.  Nevéhez fűződik a 12 húros és az Ibanez 100 gitár kifejlesztése is.

A szakmai körökben nagy feltűnést keltő gitárművész olyan nagy nevű zenészekkel játszott együtt, mint Miles Davis, Herbie Hancock vagy akár David Bowie. A Unity Group létrehozásával minden eddigi zenei elképzelését tömöríteni akarta, a létrehozott különleges hangzást olyan nagyszerű zenészek garantálják, mint Chris Potter szaxofonos, Ben Williams basszus gitáros vagy Antonio Sanchez, a világ egyik legjobb dobosa. Őket egészíti ki a fiatal zenei polihisztor Giulio Carmassi, aki a zongorától, a fúvós hangszereken át, a gitárig minden zeneszerszámon remekül játszik, sőt kiválóan énekel.

Pat Metheny Pécsett először lép színpadra. Egész eddigi zenei elképzelését összegző koncertjével május 27-én 19 órakor bűvöli el a Kodály Központban a közönséget.

http://www.kodalykozpont.hu/

Lantai József – EuroAstra  Internet Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s