Örömhírre hangolva – Advent 1. vasárnapja (2016)

Közzétette:

 

 

Rövid gondolatok Advent 1. vasárnapja kapcsán (2016. november 27.)

Mindenható, örök Isten, önts híveid szívébe szent elhatározást, hogy jótettekkel siessünk a közelgő Krisztus elé, ő pedig egykor jobbjára állítson minket országában, és mindnyájan együtt örvendjünk a boldog örökkévalóságban. Aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.

Legyetek hát éberek, mert nem tudjátok, melyik órában jön el Uratok. Legyetek hát készen, mert az Emberfia abban az órában jön el, amelyikben nem is gondoljátok!” (Máté-evangélium 24,42.44)

AdventAdvent első vasárnapjának nagy örömhíre abban fogalmazódik meg, hogy az a Jézus, akinek az első eljövetelének: születésének ünnepét készülünk megünnepelni, el fog jönni másodszor dicsőségesen a világ végén. Ez az Úr-jövet biztos, időpontja viszont bizonytalan. Örömteli tudni azt, hogy az Emberfia, vagyis a mi Megváltónk, eljön egyszer, hogy szeretetének hatalmával teljessé tegye uralmát minden emberben, s az egész világon. Remény ez minden keresztény számára, akik üldözések, próbatételek között élnek. Az Úr érkezésének híre ne szorongást váltson ki bennünk, hanem örömteli felelősséget. Hiszen öröm az, hogy azt az Urat várjuk, aki nagyon szeret bennünket. Ugyanakkor felelősség is, hogy földi életünket vegyük komolyan: éljünk az irgalmas szeretet parancsa szerint, mert bármikor érkezik is az Úr Jézus, ezt fogja tőlünk számon kérni.

Virrasztani és ébernek lenni tehát azt jelenti, hogy megmaradunk a szeretetben minden körülmény között, és hogy nem felejtjük el, s életünk számára biztos viszonyítási pontnak tartjuk azt az igazságot, hogy az Úr vissza fog jönni dicsőségesen.

Dr. Nyúl Viktor plébános – Pécsi Egyházmegye

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s