Pályakezdő művészek elismerése

Közzétette:

 

 

A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozata már második éve szakmai különdíjjal támogat pályakezdő fiatal művészeket, idén már két szakmai különdíj átadására nyílt lehetőség. Az MMA különdíját idén Horti Lilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatója vehette át az intézmény évnyitóján, szeptember 1-jén. A Színház- és Filmművészeti Egyetem fiatal díjazottja szintén évnyitó ünnepségen kapja meg az elismerést.

Horti LillaAz MMA különdíját idén Horti Lilla, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem ötödéves operaének szakos hallgatója kapta, melyet Marton Éva Magyar Szent István Renddel kitüntetett operaénekesnő, a Nemzet Művésze, az Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja adta át a Zeneakadémián szeptember 1-jén, az intézmény évnyitó rendezvényén.

Az MMA másik, pályakezdőket elismerő szakmai különdíját a Színház- és Filmművészeti Egyetem arra érdemes hallgatójának az Uránia Nemzeti Filmszínház dísztermében, az évnyitón szeptember 4-én adják át. Az ünnepélyes átadáson a Magyar Művészeti Akadémia nevében dr. Kucsera Tamás Gergely főtitkár vesz részt.

Az évnyitón emellett átadják az ötven, hatvan vagy hatvanöt éve végzett hallgatók jubileumi oklevelét is, köztük Huszti Péter színművésznek, az MMA rendes tagjának és Makk Károly filmrendezőnek, a Nemzet Művészének.

A szakmai különdíjról

A díj pontos megnevezése: A Magyar Művészeti Akadémia Színházművészeti Tagozatának pályakezdő szakmai különdíja. Az MMA Színházművészeti Tagozata már második éve pályakezdő díjjal támogat végzős művészeti egyetemista hallgatókat, tavaly októberben a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatója, Rujder Vivien kapta meg az elismerést.

Idén két szakmai különdíjat ad át a Magyar Művészeti Akadémia olyan tehetségeknek, akik már pályájuk elején kiemelkedő teljesítményt nyújtanak, a díjra javaslatot intézmény, oktató és az MMA tagozata tehet. A díjazott további szakmai életútját a színházművészeti tagozat figyelemmel kívánja kísérni.

 

Forrás: Magyar Művészeti Akadémia

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s