Virtuózok Viadala sorozat – Hegedűvirtuózok viadala

Közzétette:

 

 

2016. február 27-én Hegedűvirtuózokkal Sándor Zoltán, Kiss Zoltán, Várady Gyula, és Lakatos Vivien fellépésével folytatódik a Virtuózok Viadala sorozat a Várkert Bazárban.

 

hegedus

 

Sztárvendég Alexander Rybak, közreműködik a Hegyvidéki Solti György Zenekar, vezényel Bolyky Zoltán.

A Virtuózok, a világ első klasszikus zenei tehetségkutató műsora, mely minden várakozást felülmúló sikerrel futott a közszolgálati televízió képernyőjén. A kiemelkedő tehetségű hangszeres fiatalok a verseny óta eltelt időben számos koncertet adtak hazánkban, a határon túli területeken, de Európa és a tengerentúl neves hangverseny termeiben is.

A Várkert Bazárban, 2015 őszén indított sorozattal egy egyedülálló, eddig sehol nem látott koncepció szerint indult hangversenysorozat. Az esteken a zenészek minden alkalommal egy hangszert állítanak a középpontba, melyen az ifjú tehetségek összemérik virtuozitásukat egy meglepetés vendéggel. A koncert nyitószámaként, a Virtuózok egyik versenyzője és a meglepetés vendég egy-egy rövid darabot mutat be, mely alatt a közönség nem látja a zenészeket. A két versenyzőre a nézők a szünetben szavazhatnak, majd a koncert végén a szervezők a színpadon adják át a nyertes művésznek a díjat, mely egy szakmai program a hangszer egyik neves képviselőjével.

Az eddig lezajlott koncerteken sorra kerültek a zongoristák és a csellisták.

Február 27-én különösen nagyszabású estre készülnek, a hegedűvirtuózok főszereplésével. Ezen a viadalon Sándor Zoltán és Alexander Rybak mérik össze tudásukat, melyet egy gála koncert követ a többi Virtuózzal kiegészülve.

Alexander Rybak 1986-ban született, fehérorosz származású norvég hegedűművész, énekes és zeneszerző. Négyéves korában szüleivel Norvégiába költözött. Szülei Natalia Valentinovna Rybak zongoraművész és Igor Alexandrovich Rybak hegedűművész, mindketten ismert előadóművészek Norvégiában. Alexander ötéves korában kezdett el hegedülni, mellette zongorázni is tanult. Jelenleg Oslo belvárosában él.

Rybak megnyerte a norvég nemzeti döntőt a Melodi Grand Prix-t, így ő képviselte Norvégiát a 2009-es Eurovíziós Dalfesztiválon, melyet Moszkvában meg is nyert! A dalt saját maga írta.

A sorozat következő koncertjei:

2016. március 26. – Énekesek viadala

2016. április 24. – Hárfa virtuózok viadala

2016. május 21. – Harmonika virtuózok viadala

2016. június 11. – Párbajhősök viadala

Jegyek válthatók a www.jegy.hu , a www.broadway.hu és a www.jegymester.hu oldalon , valamint az ismert jegyirodákban.

2016. február 27. (szombat), 18:30

Virtuózok Viadala sorozat – Hegedűvirtuózok viadala

Várkert Bazár

www.virtuozok.hu

www.facebook.hu/virtuozok

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s