Venice-Simplon Orient Expressz érkezik a Vasúttörténeti Parkba

Közzétette:

 

 

Esemény dátuma: 2015.08.30. 12:00 – 14:00

orient express_wagon_1024

Orient-Express – A Legenda Ma

 

 A „Vonatok királya, a királyok vonata”… Párizs – Velence –Prága – Budapest – Isztambul. 

 


2015. augusztus 30-án a 17 kocsiból álló Venice-Simplon Orient Expressz a Vasúttörténeti Parkba látogat, hogy a kíváncsi nézelődők egy rövid betekintés erejéig felkapaszkodhassanak rá. A legendás vonat szalon-és hálókocsija belülről is megtekinthető 12:00-től 14:00 óráig.
Akik az Orient Expressz történetével szeretnének közelebbről megismerkedni, azok a „125 éves az Orient Expressz” c. kiállítást tekinthetik meg a Vasúttörténeti Park főépületének II. emeletén lévő kiállító teremben.
A múlt században az időt másképp számították. A vonat egy életforma volt, és ezek között is az Orient Expressz egy valódi különlegességet jelentett elegáns vagonjaival, titokzatosságával. Egy legenda, mely át- meg átszövi a vagonok kárpitjait, beleivódik a rózsa- és citromfa berakásokba. Az Orient Expressz egyet jelent Nabokov, Graham Greene, Agatha Christie és egy kissé Hitchcock nevével.

 

orient_expressz_kicsi_0
Az Orient Expresszen utazni nem olyan, mint egy átlagos utazás. Visszatérünk a régi korok luxusutazásaihoz: esténként elegánsan megjelenni, mint anno az Operában… pezsgőbuborék, kristály csengése, az ezüst csilingelése, szivartartó, szmoking és boa, romantika, és detektívtörténet egy helyen.

 

orient express_3
Szavakkal nem kifejezhető az az élmény, melyet egy vacsora jelenthet egy guruló luxusétteremben, ahol az ételek és italok az éppen elsuhanó tájak ízvilágát idézik, ahol Christian Bodiguel konyhaművészete meghódítja Önt!
A vacsora elfogyasztása után kellemesen kikapcsolódhat: élvezheti a klasszikus jazz vagy a modern zene melódiáit a bárban. Az estét követően pedig felfedezheti hálófülkéje bájait és eleganciáját, melyet keleti kényelmű palotává varázsol át Önnek ugyanaz a személyzet, amely másnap reggeli teával ébreszti. És mialatt Ön az igazak álmát aludta, már át is szelte Európát… A hajnal érkeztével egy teljesen más világ tárul az Ön szeme elé…

 


A mai luxusvonatban az eredeti vonat kelt életre, nemcsak díszeivel, eleganciájával, hanem hangulatában is, melyet az utasok a vonathoz méltó öltözködéssel és életformával tesznek még eredetibbé. A vonatban található egy bár és egy étterem, melyek a múlt és a ma hangulatát idézik. A régi berendezések mellett úgy rejtették el a mai, modern kor technikai csodáit, hogy az ne legyen zavaró, és ne bontsa meg az összhangot.

Ha mi magunk nem is utazhattunk a fénykorát élő Orient Expresszel, Agatha Christie tolla nyomán könnyűszerrel odaképzelhetjük magunkat a vonatóriás legendákkal teli, titokzatos világába. Sőt, ha szemfülesek vagyunk, akár a valóságban is elüldögélhetünk a hangulatos étkezőben, ácsoroghatunk a hálókocsi sejtelmesen megvilágított folyosóján, és bekukucskálhatunk a minden kényelemmel felszerelt kupéba, amelyek különös eseményeknek volt tanúja.

 

Forrás: Magyar Vasúttörténeti Park

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s