Szakcsi Lakatos segíti a ferencesek autistáit

Közzétette:
Szakcsi Lakatos Béla _foto_Nagy_Karoly_ZsoltSzakcsi Lakatos Béla Fotó: Nagy Károly Zsolt

A ferences rend jótékonysági koncertet rendez január 16-án a Zeneakadémián az autizmussal élők megsegítésére. Szakcsi Lakatos Béla, a legelismertebb magyar jazz zongorista és barátai lépnek fel. Három muzsikus és négy énekes tolmácsolásában szólalnak meg Gershwin és Bernstein művei.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy engem kértek fel a ferencesek erre a szép feladatra” – mondta a Nemzet Művésze elismeréssel is kitüntetett jazz zongorista, zeneszerző. A műsorban hallhatjuk Horváth Ádám operaénekest, illetve Vörös Szilviát, a Marton Éva Énekverseny idei győztesét. A klasszikus előadók mellett színpadra áll Zséda, aki a pop műfaj legnagyobb hazai sztárja, de otthonosan mozog a jazz világában is, valamint Szőke Nikoletta, aki az egyik legjobb hazai jazz énekesnő. „Rajtuk kívül ott lesz még a Zeneakadémián egy őrült jazz zongorista – aki én lennék, illetve egy kiváló bőgős és egy nagyszerű dobos, Orbán György és Balázs Elemér. Mi kísérjük az énekeseket, valamint Bernstein és Gershwin művekből készült zongora parafrázisokat is játszom majd” – mondta el Szakcsi Lakatos Béla.

A rangos művész hisz az transzcendens értékekben és a szeretet fontosságában, mert mint mondta: „Ha hiszel az ima erejében, imádkozz azért, hogy az emberek találják meg magukban a változásokhoz szükséges erőt. Olyan világban élünk, melyben minden villámgyorsan változik. Változik az éghajlat, az életünk körülményei, a technológiák. Egyetlen dolog változatlan: a szeretet.”

Jegyek itt kaphatók

http://zeneakademia.hu/hu/jazz/-/program/szakcsi-lakatos-bela-es-vendegei-20150116-2000

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s