Biztos, hogy jó képet mutatsz magadról a Facebookon?

Közzétette:

 

Állást keresel? 3 dolog, amit azonnal tüntess el a Facebookról, mert nem vesznek fel. Már a keresgélési fázisban keresztbe tehet az internet.

 

kirugas

Bár az internet nagyon hasznos és mára szinte nélkülözhetetlen dolog, a vele járó információáradatnak néha megvannak a hátrányai is. Ha jelentkezel egy állásra, az önéletrajzodban megadott adatok alapján a munkaadó könnyedén rád találhat a világhálón, azon belül is a Facebookon, és ha nem tetszik neki, amit lát, már el is buktad az állást. Elmondjuk, mire vigyázz!

Szabadidős képek

Fokozott figyelemmel és óvatossággal kell megválogatnod a képeidet. Azok a fotók, amelyek komolytalan helyzetben, vicces pózban ábrázolnak téged, netán fürdőruhában vagy lenge nyári öltözetben látszol rajtuk, megakadályozhatják, hogy megkapd a munkát. Ezeket töröld le, vagy legalábbis rejtsd el a nyilvánosság elől!

Akkor is légy résen, ha valamelyik ismerősöd bejelöl egy képen. Nézd meg, hogy publikus-e a fotó, és ha úgy ítéled meg, hogy rossz fényt vethet rád, távolítsd el róla a nevedet, vagy rejtsd el az idővonaladról, esetleg kérd meg az ismerősödet, hogy törölje a képet.

Kendőzetlen vélemény

Mindenkinek megvannak a maga nézetei, amiket tiszteletben kell tartani, de az semmiképpen sem szerencsés, ha az interneten hangoztatod a politikai, vallási meggyőződésedet, különösen, ha azt esetleg nem túl visszafogott stílusban teszed.

Lehetőleg a volt munkahelyedet, főnöködet se szidd a Facebookon, mert ez biztos sikertelenséghez vezet! Ezeket a dolgokat jobb megtartani magadnak, ismerőseiddel pedig élőszóban megosztani, mert ez nem tartozik mindenkire, ráadásul rossz fényt vethet rád.

“Minden tökéletes”

Tudatosan kell szerkeszteni a facebookos adatlapot, ám vigyáznod kell, hogy ne ess át a ló másik oldalára, és ne áraszd el az üzenőfalad az olyan posztokkal és képekkel, amelyekről sugárzik, hogy mindenáron pozitív képet akarsz festeni az életedről és magadról. Alkalmazd a kevesebb több elvét, ügyelj a biztonságra, és találd meg az arany középutat a valóságshow-szerű adatlap és a titkolózás között!

Szabályozd a láthatóságot!

Nem árt óvatosnak lenni, és csak azokkal megosztani a posztjaidat és az adataidat, akik már a jóváhagyásod után az ismerőseid közé kerültek. Persze nekik sem érdemes minden apró részletet feltárni, de még mindig biztonságosabb, mintha teljesen nyilvános lenne az adatlapod.

 

Forrás: Femina

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s