Lélekváró elmélkedések – 2014

Közzétette:

 

 

Hamvazószerdától Szentháromság vasárnapjáig

 

Április 16., szerda
Iz 50,4-9a; Mt 26,14-25

Az Úr hűséges szolgájáról (saját magáról) szól a próféta. hamvazószerda

Nekünk is megadta a nyelvet. Mi is megkaptuk az Úr szavának hallását. Ez nem csak azt jelenti, hogy hallhatjuk a szentmisében pap által az Ő szavát. Ezt sokan – remélem egyre többen – átéljük legalább minden vasárnap és ünnepnap. De nekünk, akik Jézus által keresztények, katolikusok vagyunk és még megkaptuk a Szentlélek kegyelmét is, nekünk hallani kell az Isten szavát a hétköznapokban, a mindennapi munkában, örömben, szenvedésben. Ő szól hozzánk! Nemcsak a templomban, a megszentelt helyen, de máskor is. Halljuk meg!

Add Uram, hogy meghalljuk! Sőt! A Szentírást is értenünk, hallanunk kell! Segíts Uram minket ebben!

„Nem álltam ellen”… Ne álljunk ellen: Ne csak a szentmiséken éljük át az Úrral való találkozást, beszélgetést, hanem a mindennapokban is! Nehéz ez! Sok családi, baráti, munkahelyi program, feladat áraszt el bennünket, közben sokszor elfutunk az Úr szava mellett. De akkor is igyekeznünk kell, igyekeznünk, hogy az Ő szavát keressük.

Segíts Uram minket!

Verik, tépázzák a prófétát, és Ő engedi. Minket is vernek, tépáznak! Talán nem a szó szoros értelmében, de vernek, tépáznak: Egyre több és több munkahelyi feladat, egyre több ellenfél, egyre több támadás nyíltan a hitünk ellen, egyre többet érezzük mások ellenszenvét, oly nehéz embernek maradni! Akkor még hagyjam is magam?! Még ezt is? Nem vagyok próféta!

DE: „Isten, az Úr megsegít,” Hoppá!!! Hát nem hiszem el, hogy megsegít? Hát nem mindenható az Úr?!!! DE BIZONY AZ! Hát akkor bízzuk rá magunkat! „Közel van” „Isten, az Úr siet segítségemre, Ki ítélhet el? ” Hát bízzunk benne! Segít nekünk is nemcsak a prófétáknak, szenteknek, apostoloknak, nekünk is! Hát akkor hajrá! Akkor nem félek! Teszem, amit az Úr kér! Akkor minden jó lesz!!!

Ugye sokszor éreztétek ezt! Hát éljük át minél többször!

Köszönjük Uram!

Júdás árulása. Szörnyű tett! Borzalom! Ilyet én nem tennék! Pfuj!

Biztos, hogy nem tettem ilyet soha? Nem hát! De a szemlesütés, amikor KATOLIKUS hitünket szidják, az nem az? Amikor nem menten misére ünnepen, az nem az? Amikor keresztény társamat szidom mások előtt „jogosan”, az nem az? Amikor haraggal a szívemben lépek az Úr elé (a templomba lépés), az nem az? Amikor a szentmise után szétrebbenünk, mint az idegen, összeverődött verébcsapat, az nem az?…….azt hiszem mégis csak árulás az…..Hát nem vagyok szent…

De ezeket megbocsátja az Úr, ha rendben elvégzem a szentgyónást! Hát Júdás!? Biztos, hogy jogunk van elítélni korunk júdásait?! Miénk az ítélet?! NEM! Hát ezt is lássuk legalább néha Júdás árulásában!

Segíts Urunk Jézus, Atya – Fiú – Szentlélek, hogy ne botoljunk, hogy ne áruljunk el, hogy példa lehessünk!

Az utolsó vacsorán Jézus megmutatja az árulót.

Jézus tudta! Már előre tudta! Már a teremtéskor tudta! Hű, de szomorú! Mégis szeret minket!

Ez a lényeg: Az Ő szeretete végtelen! Végtelen! Bízzunk benne! Bízzunk szeretetében és igyekezzünk a főparancs szerint élni és tanúi lenni. Legalább igyekezzünk!

Segíts Uram, hogy jobbá váljak! Segíts minket Uram! Áldott a te neved! ÁMEN!

Schindele Antal, Székesfehérvár

A Lélekváró füzet elmélkedései sok-sok testvér gondolatait fűzik csokorba az ország különböző tájairól.
A vasárnapi, a napi evangéliumhoz kapcsolódó elmélkedések jelentős része az Érted vagyok c. folyóiratban is megjelenik.

 

Forrás: Budakeszi Plébánia

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s