Hogy lettek rocksztárok a Berlini Filharmonikusok?

Közzétette:

(filmajánló)

Sztárkarmester

2005-ben ázsiai turnéra indult a Berliner Filharmoniker, ám ezúttal egy rendezőt is magukkal vittek: Thomas Grube-t. A német filmes interjúk tucatjait készítette, és nemcsak azt mutatta meg, hogy milyen csodálatos helyszíneken játszott a zenekar, hanem azt is, hogy min megy keresztül egy zenész, vagy a karmester egy ilyen turné során. Az izgatott gyakorlás, a próbák, a koncert előtti pillanatok olyan erővel elevenednek meg a képeken, ami korábban nemigen fordult elő.

Az elkészült mozi nagy siker volt a filmfesztiválokon, és a tavaly megjelent DVD is komoly nyilvánosságot kapott, persze tőlünk nyugatra. Nálunk viszont nem is árulják – nekem legalábbis nem sikerült megtalálnom – de ha tudjuk, hogy mit akarunk, akkor biztos beszerzik nekünk, és az interneten is megrendelhető. Megéri a pénzét, mert egyedülállóan gazdag, és izgalmas alkotás, és nemcsak azok számára, akiknek a komolyzene az életük. Hihetetlen látni például azt, hogy egy komolyzenét játszó zenekart Taiwanban rocksztároknak kijáró, eksztatikus tömeg várja.

Addig is, amíg nem sikerül valahogy megkaparintani a filmet, a mozi tízperces előzetesét ajánlom: abból is jól látszik, hogy milyen ihletett, kiválóan megrendezett alkotásról van szó.
http://www.youtube.com/watch?v=yxQL0-C2TI0

A film angol címe: TRIP TO ASIA – The Quest for Harmony
A film hivatalos honlapja: http://www.triptoasia.de/en.html

Forrás: Hangszer és Zene Online

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s