Magyar királyok nagykönyve

Közzétette:

 

 

Magyar királyok nagykönyve – Uralkodóink, kormányzóink és az erdélyi fejedelmek életének és tetteinek képes története

Kísérje végig uralkodóink történetét az Árpád-háztól egészen a Habsburgokig.

magyar_kiralyok_nagykonyve_ngwp_ Kiadó:
Reader’s Digest Kiadó KFT.
Oldalak száma:
344
Borító:
Keménytábla
Súly:
1560 gr
ISBN:
9789632892146
Nyelv:
Magyar
Kiadás éve:
2013
Árukód:
2236214 / 1090982
Illusztráció:
Színes képekkel

 
Miért ajánljuk ezt a könyvet?

Mert ez a gyönyörűen illusztált kötet hazánk legnevesebb történészeinek tollából született, és számtalan újdonsággal szolgál uralkodóink, kormányzóink és az erdélyi fejedelmek életével és tetteivel kapcsolatban.

A történelem útvesztőiben és a bonyolult családi viszonyokban való eligazodást bevezetők, családfák, időegyenesek, összefoglaló táblázatok, kislexikon és egyéb részletes mutatók segítik. A kötet szerzői és szerkesztői arra törekedtek, hogy új elemekkel és kutatási eredményekkel kiegészítve mutassák be az általánosan ismert tényeket. Nagy hangsúlyt fektettek arra is, hogy egységes formában, de lehetőség nyíljon a sokféle stílus és vélemény szerepeltetésére és ütköztetésére. A tárgyilagos, magas szakmai színvonalon megírt kiadvány olvasmányos, szórakoztató formában tárja az Olvasók elé az elmúlt ezer év történetét.
Miről szól a könyv?

A kiadvány kronologikus sorrendben mutatja be Magyarország és Erdély uralkodóit az államalapítástól egészen a Habsburg-ház trónfosztásáig. Helyet kapnak itt nagy formátumú uralkodók, vezetésre még alkalmatlan trónörökösök, józan államférfiak, tragikus sorsú királynők és epizódszerepre kárhoztatott királyok éppúgy, mint kormányzóink vagy a török hódoltság idején a többé-kevésbé független magyar államiságot képviselő Erdély fejedelmei. A gazdagon illusztrált kötetet a Szent Korona történetéről szóló nyitófejezet, illetve a királyság utáni időszakkal, az államformákkal és a nemzeti emlékezettel foglalkozó zárófejezet teszi teljessé.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s