Öt kihagyhatatlan könyv, amit olvass el tavasszal!

Közzétette:

A tavasz a legjobb időpont arra, hogy megvalósítsd régóta dédelgetett álmodat, és megváltoztasd káros szokásoktól sem mentes életmódodat! Ehhez neves szakemberektől kaphatsz tanácsokat.

Rüdiger Dahlke: A böjtölés nagykönyve

Manapság egyre többen vállalkoznak rövidebb-hosszabb böjtkúrákra, és még sokkal többeket érdekelne a téma, csak úgy érzik, nem kapnak választ a kérdéseikre. Nekik szól a neves német orvos és természetgyógyász könyve.

Dahlke könyvében a böjtölés egész útján elkíséri az olvasót: a felkészüléstől kezdve a böjt krízisein át egészen a megtöréséig és a táplálkozás hosszú távú átalakításáig. Választ kaphatsz olyan gyakorlati kérdésekre, hogy kinek ajánlott a böjt, milyen betegségeken segíthet, illetve hogy hol és mikor kezdj bele böjtkúrába. A könyv részletesen bemutatja a testben lezajló folyamatokat, valamint a lehetséges panaszokat és kockázatokat, ezenkívül segít félelmeid legyőzésében és erősíti a kitartásodat. (Édesvíz Kiadó)

Thich Nhat Hanh – dr. Lilian Cheung: Zamat – Tudatos étkezés, tudatos élet

Te is azok közé tartozol, akik tudják, hogy a fogyáshoz kevesebbet kellene enniük és többet mozogniuk, valamiért mégis mindig megakadnak? Akkor ismerős a tapasztalat: jó szándékkal kezdünk bele a különböző fogyókúrás programokba, de nem tudjuk őket betartani, és csak őrlődünk a szégyen és a bűntudat körforgásában.

A Zamat szerzői, a világszerte elismert zenmester, Thich Nhat Hanh és a Harvard Egyetem táplálkozási szakértője, dr. Lilian Cheung megmutatják, hogyan vess véget egyszer és mindenkorra a súlyoddal folytatott küzdelemnek. Gyakorlati tanácsaikkal segítenek szokásaid gyökereinek feltárásában, és elvezetnek cselekedeteid átformálásához. Ha elsajátítod a jelenben élés művészetét, a tudatosságot, akkor képes leszel rá, hogy megváltoztasd a viselkedésedet. A Zamat így nem csupán az áhított egészséges testsúly és jó közérzet elérésében segít, hanem az élet minden pillanatban elérhető gazdagságát is felszínre hozza. (Jaffa Kiadó)

Dr. Dean Ornish: Spektrum – személyre szabott egészségprogram

A 20. század kemény üzenete így hangzott: sorsunkat génjeink határozzák meg! A 21. század új kihívása a genetika újraértelmezése. Génjeink a lehetőségeket, nem pedig a megváltoztathatatlan jövőt jelentik. Sorsunkat, életünket, egészségünk alakulását környezetünk, hangulatunk meghatározó módon befolyásolja.

A Spektrum és az ennek alapján összeállított Quintess Healthy Living Program olyan tudományosan igazolt egészségprogram, amely személyre szólón segít az életmódváltás gyakorlati megvalósításában. Mindezek mellett még csábító is, mert szakítva a régi módszerekkel nem a lemondásra és az áldozatvállalásra, hanem az élvezetekre és az örömökre épít. Az életmódváltás ugyanis csak akkor tartós és eredményes, ha nem áldozat, hanem öröm. Nem véletlen, hogy dr. Ornish világszerte elismert életmódprogramja már sokak számára jelentett sorsdöntő fordulatot. Például dr. Ornish volt Bill Clinton egykori amerikai elnök orvos-konzultánsa éveken keresztül. (HVG Könyvek – Quintess)

Jules McAllister: Több ezer szó, több ezer ölelés

A cím azt a titkot árulja el, mi kell ahhoz, hogy egy depressziós beteg meggyógyuljon. Mert bármilyen hihetetlen is, ez a betegség olyanokat is utolérhet, akikről azt hinnénk, mindig az élet napos oldalán járnak. Mint a szerző, aki a saját depressziójának és gyógyulásának történetét írta meg: a sikeres pályát befutó fiatalember váratlanul elveszíti addig biztosnak hitt igazgatói székét és harmincfős részlegének minden munkatársát, ráadásul a barátnője is ekkor dönt úgy, hogy a továbbiakban nem kér a kapcsolatukból. Mindössze harmincéves, összeroppan, és megadja magát a depresszió álruhás, fekete szörnyének.

Vajon hogyan küzd meg vele, hogyan ismeri fel saját negatív szerepét a betegség kialakulásában és fenntartásában, hogyan próbál segítséget szerezni, milyen forrásokat talál, miféle praktikus lelki gyakorlatok révén éri el a várva várt, sikeres kilábalást, és végül mi mindennel gazdagodva tér vissza a normális kerékvágásba? (Jaffa Kiadó)

Kurt Tepperwein: Nagy egészségkönyv testnek és léleknek

Kurt Tepperwein közismert német természetgyógyász és terapeuta évtizedek alatt összegyűjtött tudását tartalmazza ez a könyv. Minden hónaphoz tartozik egy téma, ezen belül pedig minden egyes naphoz egy impulzus és feladat, amelyet ha elvégzel, a legjobb úton jársz majd ahhoz, hogy aktiváld saját energiáidat, megelőzd a betegségeket, fitt maradj, és kiválóan érezd magad. A Nagy egészségkönyvnek köszönhetően te is lehetőséget kapsz arra, hogy „könyvbarátod” vezetésével napról napra érzékeld, mi játszódik le a testedben, egészségesen táplálkozz, és a lehető legjobbat add a szervezetednek, amit csak lehetséges: szeretetteljes és tudatos figyelmet. (Édesvíz Kiadó)

Forrás: ötvenentúl.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s