Kinek mondjam el?

Közzétette:

 

 

NetLét

A legbensőségesebb pillanatok és érzések megoszthatatlanok. Hiába örökítette meg fénykép, csak azoknak mutatjuk meg és értik igazán, akikkel megéltük, ismernek bennünket és a háttér sztorit. Az intimitás teszi oly különlegessé, amely elillan, ha a Facebookon, Instagramon, vagy bárhol nyilvánossá válnak. Saját történetükkel kelnek újra életre, bizalmas fórumokon, vagy egy habos cappuccino, gőzölgő tea fölött, privát beszélgetésekben. Minél értékesebb, annál kevesebb ember látja a vizuális emlékeket.

 

 

Kinek mondjam el

 

A közösségi (net)létezés rákfenéje, hogy egyénileg már kevésbé éljük meg a pillanatot. Az építkezést a kirakatban tartjuk, a járókelők rácsodálkozására bízva, hogy hozzátesznek, vagy elvesznek belőle. Fotókkal üzenünk, posztokat küldünk a nagyvilágba, az algoritmusok és instant értékek szelekciójára bízzuk, hogy veszi-e a címzett az adást ahelyett, hogy odaállnánk az elé, akitől választ, előremozdulást, elismerést várunk. Elkövettük már mindannyian ezt a hibát. Valaki helyett mindenkihez beszélünk. Vagy még rosszabb, senkihez.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha kérdésünk van, feltennénk. Mennyivel hamarabb gyógyulnának a sebek, talán meg is előzhetnénk a kialakulásukat, ha demonstráló, duzzogó vagy mély-életbölcs idézetek helyett belelépnénk a cipőnkbe és kopogtatnánk a megfelelő ajtón. Őrlődés, hallgatás és célozgatás helyett egyszerűen mondjuk el annak, aki hiányzik, álljunk ki azért, amit kedvelünk vagy épp nem, és tegyünk azért, amire vágyunk. Miért halogatunk, játszmázunk és bonyolítunk meg egyszerű dolgokat?

Feloldani kérdéseket, másokkal örülni, osztozni egymás büszkeségeiben és sikereiben, bátorítani, megnevettetni, de még együtt sírni is emberi létünk alapszükséglete. Az élet társas műfaj. Ebben a technika segít, de csak arra bízni..?

 

Forrás: Bordács Rita – stiluskommunikacio.eu

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s