Urbán Ádám: PéldaKépek

Közzétette:

 

 

A legendás Gerbeaud egyike Európa legrégebbi és leghíresebb kávéházainak, filozófiáját – ahogy már az alapító Gerbeaud Émile idejében is – a tradíció és az innováció kettőssége valamint a kimagasló minőségre való törekvés határozza meg.

A Gerbeaud Gasztronómia 2015. április 22-én, újonnan nyílt budai tagja, az Émile a modern és a klasszikus polgári értékeket ötvözi mind megjelenésében, mind gasztronómiai választékában. Az Émile ebben a szellemben hívja életre kortárs művészeti programsorozatát is, amelyhez az Art Market Budapestet, Kelet-Európa vezető kortárs képzőművészeti vásárát és annak fotószekcióját, az Art Photo Budapestet választotta partnerérül. Az évente többször frissülő fotóművészeti tárlatok alkalmával az Émile tereiben a hazai fotóművészeti élet kiemelkedő alkotóinak munkái tekinthetőek meg.

 

PélaKépek

 

Az Art Photo Budapest Közép- és Kelet-Európa egyetlen fotóművészeti vásáraként részben a magyar fotográfia világszerte elismert tradícióira, köztük a magyar származású Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László, Munkácsi Márton és más mesterek munkásságára, részben pedig a színvonalas feltörekvő fotóművész generáció teljesítményére építve igyekszik fővárosunkra irányítani a művészeti világ figyelmét. Az Art Photo Budapest a fotóművészet egyik új európai fővárosaként igyekszik bemutatni és népszerűsíteni Budapestet. Ehhez a törekvéshez csatlakozik 2015-ben az Émile által létrehozott fotóművészeti program is.

A Gerbeaud évszázados hagyományait a kortárs gasztronómiával házasító Émile tereiben is finoman ötvöződik a tradíció tisztelete a kortárs szemlélettel és a fiatalos lendülettel.

Az   Émile   fotóművészeti   programjának   első   kiállítása   ezért   stílusosan   az   érett   fotográfus   generáció   alkotóit igyekszik bemutatni egy fiatalabb pályatárs látásmódjában készített képsorral.

Urbán Ádám (1976) fotográfus PéldaKépek című sorozata elkészítése során jól ismert foto művészeket választott modellnek, akikről egy-egy már ismertté vált alkotásuk társaságában készített szubjektívan átértelmezett személyes portrékat. A fotókon tehát a múlt és jelen mosódik egybe, a nosztalgia körüllengte múlt és a szinte kézzel is tapintható jelen néhány pillanata.

A PéldaKépek sorozatot korábban a  Magyar  Fotográfusok Háza  – Mai Manó  Ház  kiállításán ismerhette  meg a közönség, a mostani kiállítás az anyagból kifejezetten a helyszínre összeállított válogatást mutat be.

ÉMILE   GALÉRIA

Urbán Ádám: PéldaKépek

Művészeti partner: Art Photo Budapest / Art Market Budapest, Kurátor: Kigyós Fruzsina

A kiállítást megnyitja: Niszkács Anna és Markovics Ferenc

www.emile.hu; emile@emile.hu

 

Forrás: EuroAstra

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s