Izgalmas és tartalmas tematikus kiadványsorozat érkezik Magyarországra

Közzétette:

A külföldön már nagy sikert arató bookazine új műfajt teremt a nyomtatott sajtó piacán. A bookazine sikerének titka, hogy egyesíti a könyvek és a magazinok előnyeit – olyan prémium termék, amely tartalmas, akár egy könyv, ugyanakkor érdekes és színes, akár egy magazin.

bookazine

A Bookazine Kft. negyedéves periodikával indítja a Bookazine Életmód, Bookazine Történelem és a Bookazine Tudástár kiadványokat, amelyek első részei november 20-án jelentek meg. A történelem, tudomány és életmód egy-egy izgalmas témakörét bemutató ismeretterjesztő kiadványok célja a szórakoztató tudásbővítés.  A bookazine-ok a minőségi tartalmat színes és könnyen érhető ábrákkal, képekkel illusztrálják, így felfedezésük minden korosztály számára élvezetes lesz.

A  Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig,

A Tudomány csodái – junior kiadás, illetve a

Fuss okosan – Az első lépésektől a maratonig című kiadványok nem titkolt célja az is, hogy meghódítsák a karácsonyi piacot.

„A bookazine-ok Nyugat-Európában már hatalmas sikert arattak. Ennek egyik oka, hogy az emberekben élő örök tudásvágyra alapoz, másik pedig a formátuma, hiszen komolyabb, mint egy magazin, viszont látványosabb, mint egy könyv. Szeretnénk ezeket a kiadványokat az itthoni olvasókkal is megismertetni, hogy megmutassuk az ismeretszerzés és a már meglévő tudás felfrissítése történhet igazán színes és izgalmas formában is. „A tudás hatalom” tartja a mondás, mi pedig hisszük, hogy „a tudás szórakoztat”, így a tematikus bookazine-ok minden korosztály számára hasznos olvasmányt kínálnak” – mondta el Mátray Mihály a kiadó ügyvezetője.

2014. november 20-tól 2490 forintos áron elérhetőek a prémium kiadványok, többek között a legtöbb hiper- és szupermarketben, a nagyobb újságárusoknál, a könyvesboltokban és a bookazine webshopban.

Bookazine Életmód

Fuss okosan – Az első lépésektől a maratonig

A Bookazine Életmód első száma, a Fuss okosan – Az első lépésektől a maratonig, amely a hazánkba is rendkívül népszerű sporthoz, futáshoz nyújt segítséget, kitérve a legapróbb részletekre is. Magyarországon az elmúlt években egyre többen választják a futást szabadidős tevékenységként, de olyanok is akadnak szép számmal, akik már csak egy lépés választ el a felszerelések beszerzésétől.  A „Fuss okosan – az első lépésektől a maratonig” bookazine mindkét csoport számára hiánypótló termék, amelyből megismerjük például, mi a jó bemelegítés titka, hogyan kerülhetjük el legbiztosabban a sérüléseket, hogy milyen terepet válasszunk az edzéshez, vagy hogyan tökéletesítsük technikánkat. Megtudhatjuk, melyek a legjobb, leghasznosabb kiegészítők, milyen a helyes öltözködés és azt is, hogy mi a megfelelő cipő titka. Emellett pedig az is kiderül, hogy miért jó futónaplót vezetni, melyek a leghasznosabb telefonos alkalmazások és, hogy mit együnk edzés előtt és után.

Bookazine Tudástár

A tudomány csodái – junior kiadás

A Bookazine Tudástár első száma a természettudományok izgalmas világába kalauzolja az olvasókat.  Világunk lenyűgöző, titokzatos és folyton változó, éppen ezért sohasem lehet elég az a tudás, amelyet megszerzünk róla.  A tudomány csodái – junior kiadás nem más, mint tudomány színesen. A kiadvány arra törekszik, hogy feltárjon eddig nem ismert tényeket és izgalmas összefüggéseket bolygónkról, testünkről, környezetünkről olyan formában, hogy az ne csak az iskoláskorú fiataloknak, de szüleiknek is tartalmas kikapcsolódást biztosítson.

Szórakoztatva okosít és okosan szórakoztat – a Bookazine Tudástár első száma rengeteg színes ábrával, fotóval és illusztrációval érthetően, témakörökre felosztva adja át a legfontosabb tudnivalókat. Megtudhatjuk például, hogy miért vannak anyajegyeink, hogyan alakul ki az allergia szervezetünkben és azt is, hogy a különböző állatfajok hogyan kommunikálnak vagy éppen hogyan vadásznak egymásra. Megismerjük, milyen vegyületek működtetik az elemeket, mi található egy atomreaktor belsejében, de fény derül arra is, hogy milyen folyamatok játszódnak le szervezetünkben, amikor éppen a vízi csúszdán szórakozunk. Emellett pedig szupervulkánokról és holdrengésekről, mágnesességről, mélytengeri élőlényekről és testünk sejtjeiről is olvashat a tudósok újabb nemzedéke.

Bookazine Történelem

Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig

A Bookazine Történelem novemberben megjelenő első száma minden korosztály számára izgalmas összefüggésekre és tényekre világít rá. Bemutatja az elmúlt évezredek legismertebb és legérdekesebb vezetőit, akiknek tetteit azóta generációk sora bírálta vagy dicsőítette. Mindnyájuknak megvolt a maga motivációja, legyen az egy jó ügy szolgálata, gyilkos ambíció, hatalomvágy vagy istenhit, egy azonban közös bennük: mind emlékezetes tetteket hajtottak végre. A Bookazine Történelem első száma színes képekkel, ábrákkal, és térképpel illusztrált cikkei átfogó képet adnak ókori uralkodók, híres hadvezérek és modernkori politikusok életútjáról.

A Királyok, hősök, vezérek – A történelem formálói Kleopátrától Mandeláig! számos híres és hírhedt alak titkaira derít fényt. Megtudjuk például, hogy milyen volt Kleopátra valódi természete, mi számított útlevélnek Dzsingisz kán uralkodása alatt, melyik ókori uralkodónak volt több mint 140 gyermeke, vagy akár azt is, hogy ki játszott kulcsszerepet a rabszolgaság felszámolásában.  A magyar történelem több külföldi személy vonatkozásában (Dzsingisz Kán, Churchill) jelenik meg a kiadványban, valamint és négy meghatározó hazai személyiség is helyet kap a Bookazine Történelemben István királyról, Hunyadi Mátyásról, Horthy Miklósról és Kádár Jánosról is tovább bővíthetjük tudásunkat.

http://www.bookazine.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s