Jön Az Oriental Strory 2. felvonása: A szikomor illata

Közzétette:

 

 

 

Az Oriental Story előző, téli felvonásában egy ősi egyiptomi elbeszélésnek lehettek a tanúi a nézők, mely Ízisz és Ozirisz szerelmét és legendáját dolgozta fel. A nagy sikerre való tekintettel, idén egy folytatást terveztünk, mely egy kicsit másképpen, de szintén egyiptomi, kicsit később játszódik, de mégis a mai napig érvényes értékeket hordozza, nekünk magyar Nőknek…

orientál_story_300x

A szikomor, egy keleti eredetű különleges füge-fa féle, melyet hosszú idő óta az emberiség kultúrnövényként termeszt. Ez a különleges fa, majdnem 20 méteres, szív alakú levelekből álló lombkoronájával, egész évbeli virágzásával, és tejszerű nedűjével a női nem megtestesítője is lehetne. Ez oly annyira igaz, hogy az ókori Egyiptomban Hathor, a nőiesség, és a termékenység istennőjének szent fája volt.

A szikomor illata c. produkció, egy nagyon kedves, lenyűgöző és magával ragadó, 1983-ban íródott, hasonló című könyv adaptációja. A történetünk Magyarország török megszállásának ideje alatt játszódik. Ezt az időszakot, a történelem órákból és a különböző művekből (pl. Egri Csillagok) minden magyar úgy ismeri, mint hosszú-hosszú keserves ellenállást és megszállást, az ország több részre szakadását egybe kötve vele. Arról azonban senki sem tanul, mi rejtőzik a különböző emberi sorsokban, milyen életutat jártak be azok, kik ezt a furcsa kultúrakeveredést átélték. Mi történt Velünk, Nőkkel ez idő alatt?

Ezekre a kérdésekre próbál választ adni az előadás alapjául szolgáló mű, mely 7 magyar lány rabszolga éveit mutatja be az Oszmán birodalom különböző területein. Van közöttük háremhölgy, gyógyító, beduin törzsben élő…Szenvedésük, sorsuk, életútjuk, cselekedeteik kerülnek előtérbe, hogyan boldogulnak idegen keleti tájakon, és miképpen állják meg a helyüket ilyen körülmények közt is. A megmeneküléssel kecsegtető váltságdíjuk kifizetését pedig magyar követek gyűjtik őket össze Egyiptomban, miközben tudják, lelkük legmélyebb titkait csak sorstársnőikkel oszthatják meg.

” Mi,nők,olyanok voltunk ebben a korban,mint a harmatos mezei virágok: ha kicsit megtapossák őket,felegyenesednek a napsugár meleg cirógatására,a hajnali harmatcseppek nedvességétől frissen,üdén,tisztán. Beszennyezni,bemocskolni nem lehetett semmivel sem a rétet és a virágait,mint ahogy mi sem hagytuk magunkat soha! ”
Régi álmom volt, hogy színpadra vihessem ezt a megható történetet, mely az erős nők előtt tiszteleg! Ehhez pedig végre megtaláltam a megfelelő szakmai felkészültséggel és élettapasztalattal rendelkező művésztársaimat, akik tökéletesen megfelelnek a regényben szereplő karakterek alakításához!

Ha felkeltette az érdeklődésed az előadás, várunk sok szeretettel június 8-án, az Eötvös 10-ben! Kezdés 19:00-kor!

Keresd a műsort a Facebookon!

Szereplők:
Buzdor Adrienn
Máró Judit
Halász Anna
Györrfy Katalin
Libor Laura
Tóth Csilla
Amaraya Dance
Tóth Bea Amaraya

Tóth Bea Amaraya

Tóth _Bea _AmarayaTóth Bea Amaraya nemzetközi hastáncos és mestertanár. Egyiptomban, Kairó két legnagyobb nemzetközi hastáncversenyének is állt már dobogóján. 2011-től meghívott tanára a szintén kairói Ahlan Wa Sahlan Nemzetközi Hastánc Fesztiválnak, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű rendezvénye. A Times Wellnes 10 000 példányban adta ki oktató dvd-jét ”Step by step bellydance learning” címen.   Több ezer nőt tanít a hastánc alapjaira világszerte DVD-jével, személyes tréningjein pedig több mint 2000 magyar és külföldi hastáncosnak segített koreográfiákat és technikákat elsajátítani.

Amaraya folyamatosan induló hastánc képzéseivel, nemzetközi fesztiváljaival és az Amaraya Orientális Táncszínházi Társulat megalapításával hazánkban egyedi módon lehetőséget ad a tehetséges táncosok számára a színpadon való szereplésre.  Ezáltal is segítve a magyarországi a mesés keleti tánckultúra elterjedését és annak színvonalának folyamatos növelését. Ezt tovább erősítve saját hastánc magazinjával.

Amaraya tanfolyamai nem csupán hastáncoktatásról szólnak, hanem már egy sokszor elveszettnek hitt értékrend megtapasztalásáról, mely mindenki számára segít önmaga újra fölfedezésében és egy új, magabiztosabb, pozitívabb gondolkodás kialakításában.  Ezzel is segítve a szürke hétköznapokból való kiszakadást.

Legfrissebb példája ennek az A-dance, Amaraya saját, frissen megalkotott táncstílusa. Magában hordozza a pozitív életszemléletet, forradalmat hirdet az életerő nevében, visszanyúl a hastánc kultúrális alapjaihoz, kiegészítve azt a 21. század fiatalos kultúrájával, táncaival, életszemléletével. Ez a fiatalság hastánca: fiúk és lányok egyaránt táncolhatják, összehozza a fiatalokat.

A nők élete az elmúlt évtizedekben teljesen átalakult. Hétköznapjainkban törtető, állandó teljesítési kényszer alatt “élő emberré” váltunk – régen ez csak a férfiak “kiváltsága” volt. Ezen átalakulással elveszítettük nőiességünk lényegét: a csábítást, testünket már csak a mindennapos robotra vagyunk készek használni. Feladatomnak érzem, hogy a fiatal és középkorú nők a hastáncon keresztül formásabb alakkal, nőiesebb kisugárzással és egészségesebb szervezettel éljenek. Fontos számomra, hogy a hastánc által megújult életszemlélet eredménye és élménye hosszú távon is fennmaradjon a tanítványaimban.

Tóth Bea Amaraya

 Tóth Bea Amaraya bemutatkozó videó

Magyarországi mestere Vitális Anna, és hazánkban egyedüliként ápol szoros kapcsolatot az orientális hastánc megújítójával, a világhírű Madame Raqia Hassannal, akire mentoraként tekint. Tőle kapta az Amaraya nevet, melynek jelentése Hold, Holdacska, Holdról való.

Tóth Bea Amaraya-féle haslebegtetés az ő kizárólagos technikája.

Szakmai felkészültségét a Táncpedagógusok Országos Szövetségének képzésein szerezte.

Legfrissebb szakmai eredmények

  • 2013 – Oriental Story 2. – A Szikomor illata – Orientális Táncszínházi Társulat megalapítója
  • 2013 – A-Dance – A XXI. század hastánca – Új fúziós tréning létrehozója
  • 2012 – Times Wellnes kiadja az oktató-DVD-jét
  • 2012 – Amaraya Orientális Táncszínházi Társulat
  • 2011 – től meghívott mestertanár és sztárvendég Kairóban
  • 2009 – Nemzetközi Hastánc Fesztivál, főszervezője
  • 2008 – továbbképzés a Táncművészek Országos Szövetségénél

Jelentősebb verseny eredmények:

  • 2006 – 1. hely Budapest, Raqs Sharky Nemzetközi Hastáncverseny, profi kategória,
  • 2006 – 3. hely Kairó, Ahlan wa Sahlan Nemzetközi Hastáncverseny,
  • 2006 – 1. hely Kairó, Nile Group Fesztival

Oriental Story 2 – A szikomor illata:

Forrás: http://bellybea.com/es-jon-jon-jon-az-oriental-strory-varva-vart-2-felvonasa-a-szikomor-illata/

http://bellybea.com/toth-bea-amaraya/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s