Könyvbe zárt csodák

Közzétette:

 

 

Egyedülálló kiadvány jelent meg a Zsolnay Kulturális Negyedről a Zsolnay Örökségkezelő NKft. gondozásában. A gazdagon illusztrált könyv bemutatja a Negyed területén lévő épületek történetét az 1800-as évektől napjainkig.

Könyvbe zárt csodákAz ezer példányban megjelent kötetből megismerhetők a Zsolnay Negyed Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében megvalósított felújításának előzményei, az öthektáros területen található épületek egykori és jelenlegi funkciói, a kert, a Zsolnay Mauzóleum, továbbá a Zsolnay család neves alakjairól is található benne egy rövid összefoglaló. Jól látható az a lenyűgöző átalakulás, ahogyan a Zsolnay gyár lepusztult területének revitalizációjával egy olyan minőségi kulturális tér jött létre, amely nemcsak a pécsieknek, de a turisták ezreinek is örömöt okoz.

A kulturális örökség védelme, értékeink ápolása és bemutatása kiemelt feladatunk, ezért nagy öröm, hogy immár könyv formájában is kezünkben tarthatjuk a Zsolnay Negyed esszenciáját – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Hozzátette: az „ilyen volt, ilyen lett” tematika különösen szerencsés, hiszen hatalmas változáson ment keresztül a terület.

A könyvben közel 150 kép kapott helyet, köztük archív fotók, régi képeslapok, tervrajzok is szerepelnek. Az átalakulást jól szemléltetik Kismányoky Károly fotói, melyek a felújítás előtti állapotot örökítették meg és a kötet szerkesztője, Cseri László képei, melyek a Negyed jelenlegi megjelenését tükrözik. A könyv megírásában a szerkesztőn túl részt vett Halász Kinga és Komor István, a grafikai terv Sándor Zsolt munkája.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával elkészült könyv megvásárolható a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain.

 

http://www.zsokkft.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s