Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015.

Közzétette:

 

 

2015. november 27-én ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét a Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015. a Klebelsberg Kultúrkúriában. Nagyszabású nemzetközi kiállítás, látványos divatbemutatóval és különleges állófogadással. A Fesztivál valamennyi eseményére a belépés díjtalan.

Az Egyesült Államokban és Kubában már bemutatott különleges kiállítási anyag most Budapesten is megtekinthető, finn, észt, dán, kubai, jamaicai bútorok, lakberendezési tárgyak, dekorációk, ruhák, cipők, ékszerek, fotók, szobrok, kollázsok, és még sok más különlegesség.

 

zöldág

 

Hazánk legjelentősebb nemzetközi öko-design eseményének megnyitójára 2015. november 27-én 18 órakor kerül sor, melyen a nagyszabású nemzetközi kiállítási anyag mellett egy látványos nemzetközi öko-divatbemutatót is megtekinthet a közönség, valamint egy állófogadásra is sor kerül, melyen bio étel-ital kínálat fogadja a vendégeket.

A kiállításon olyan külföldről érkezett szebbnél-szebb műalkotásokat csodálhat meg a közönség, mint például Észtországból Marta Moorats innovatív Ejtőernyő-ruha kollekcióját, a Magyarországi Észt Intézet jóvoltából, Finnországból Essi Kuula és Marika Jylhä Slow Shoes – egyedi cipőkollekcióját, Dániából a Contemporary Danish Architecture-tárlatot, a Dán Királyság Nagykövetségének köszönhetően, Kubából különleges dísztárgyakat, Jamaicából pedig állatvilágot ábrázoló szobrokat.

A Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek – Nemzetközi Kerámia Stúdió jóvoltából Belgiumból Ann Von Hooey, Lettországból Ilona Romule, az Egyesült Államokból Walker Jason és Jerry H. Bennett, Lengyelországból Monika Patuszynska, Dániából pedig Hole Nina alkotásai kerülnek bemutatásra. Ezen túl megtekinthető lesz Kaprinay Éva fotó tárlata is.

Új-Zéland most a természetes anyagok felhasználását mutatja be, ahogy az őslakosok és a környező szigetek lakói fantáziadús ruhakölteményeket, praktikus használati tárgyakat és hordható darabokat alkotnak ezekből.

Mindemellett a legkiemelkedőbb hazai környezettudatos művészek és művészcsoportok alkotásai is felsorakoztatásra kerülnek a tárlaton, mint például a Medence Csoport, az Eco-Design Team, Búza Krisztina, Farkas Réka, Szegedi Torella a Retextil Alapítvány és a DNS Group. Az divatbemutatón felvonuló izgalmas kollekció észt, finn, kubai, jamaicai és új-zélandi alkotásokból áll.

A fesztivál díszvendége TOM NØRRING, a Dán Királyság magyarországi nagykövete, fővédnökei pedig Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Dr. Láng Zsolt, Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat polgármestere. Az eseményt megnyitja Dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkár, Soltész Enikő zongoraművész pedig Chopin- és Debussy-műveket játszik a Fesztivál megnyitóján 2015. november 27-én, a Nemzetközi Ne Vásárolj semmit! Napon, 18 órakor a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A nemzetközi kiállításon és a divatbemutatón egyaránt öko-tudatos szemléletben készült darabok kerülnek bemutatásra, újrahasznosított, illetve természetes alapanyagokból.

A kiállított és bemutatott darabok közös jellemzője, hogy előállításuk során a negatív környezeti hatások minimalizálására törekedtek a tervezők, ezzel védve természeti környezetünket.

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015. további eseményei

2015. december 6. vasárnap 15.00 – 19.00

Zöldág Fesztivál Nap

Fair trade és bio étel-ital bemutató és kóstoló

Öko-design workshopok: asztali dekorációk készítése

Ötórai teadélután: előadás a természet gyógyító erejéről és tea kóstoló, Dr. Pethő Mária

MTA Ökológiai Kutatóközpont – előadás, Mázsa Katalin PhD tudományos menedzser

Az öko-design területei: előadás és kerekasztal beszélgetés

A tudatos táplálkozás. Miért jó a paleo? – előadás, Dr. Samu Terézia, sebész- érsebész szakorvos, életmód tanácsadó

Öko-design bemutatók: dísztárgyak, öltözékek, ékszerek

2015. december 19. szombat 15.00 – 19.00

Zöldág Fesztivál Nap

Fair trade és bio étel-ital bemutató és kóstoló

Öko-design workshopok: karácsonyfadíszek készítése

Ötórai teadélután: előadás a természet gyógyító erejéről és tea kóstoló, Dr. Pethő Mária

Környezetvédelmi szemléletváltás: előadás – Hankó Gergely, Öko-Pack Nonprofit Kft

Slow life és slow design: előadás és kerekasztal beszélgetés

Öko-design bemutatók: dísztárgyak, öltözékek, ékszerek

Zöldág Nemzetközi Öko-Design Fesztivál 2015.

Klebelsberg Kultúrkúria

1028 Budapest, Templom utca 2-10.

http://www.kulturkuria.hu

Lantai József – EuroAstra

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s