Budapesti utcák

Közzétette:

 

 

micimacko_utcaA rendőrség munkája mindenkit élénken foglalkoztat. Így volt, van és lesz ezzel a fővárosi önkormányzat, régebben a tanács, elöljáróság, képviselő testület is. Ékes bizonyítékai ennek a városanyák és városatyák döntései alapján megjelenő fővárosi utcanevek. Menjünk sorjában.

 

Itt van mindjárt a Rendőr utca, Újbuda legszebb részén a Péterhegytől nem messze.  De van fővárosunkban Őrvezető  (XVI.ker.), Tizedes (II.ker.), Őrmester (Sashalom) , Hadnagy (I.ker.), Főhadnagy XVI.ker.), Ezredes (II.ker.) Tábornok utca is (Zugló), a századosokról viszont utat neveztek el (VIII.ker.). Ki ne hagyjam a Kapitány utcát a Déli pályaudvarnál.

 

A Közlekedésrendészet tevékenysége is nyomon követhető. A Dugó utca Pestszentlőrincen. És ha a törvényszegő állampolgár felkeresi a csepeli Pohár utcát, netán betér a Kadarka (II.ker.), Kéknyelű (Kőbánya), Ezerjó utcába (XVI.ker.), vagy a budafoki Pezsgő utcába, kész a baj: Vérhalom tér (II.ker.), Kórház utca (ebből 2 is van: Újpesten és Óbudán) és sajnos néha a pesterzsébeti Köztemető utca.

 

Mi mindent lopnak a bűnelkövetők? Elárulja a Forint (II.ker.), Gyémánt (XVI.ker.),  Kép, Robogó (mindkettő Rákoskeresztúron), Teherkocsi (Kőbánya), Fém (I.ker.), Huzal utca (Csepel). Még szerencse, hogy a Harang (Óbuda), a Mozdony (Csepel) és a Malomkő utcáról (XVIII.ker.) nem jut a lopás eszünkbe. Egyelőre.

 

Utcákat neveztek el súlyos bűncselekmények eszközeiről is. Balta köz (I.ker.), Fejsze utca (II.ker.), a zuglói Kalapács utca, Csákány utca (XI.ker.), és a budatétényi Tőr utca. Néha a Karabély utca is a Szent János Kórháznál. Még Horog utca is van Kőbányán, amelyről rögtön a pénzkiadó automaták kifosztása juthat az eszünkbe. És persze a helyszínek: Óbudán az Erdőalja út és a Kavicsbánya utca, valamint a Hegyoldal utca, netán a Kőfejtő utca Budaliget közepén.

 

A rendőrség nyomozni kezd. Erre utal a Riadó utca (II.ker.), a Járőr utca (XII.ker.),

Fürge, Sasszem (XVI.ker.), Bátor utca (XVII.ker.). Siker esetén a pestszentimrei Fogoly utca, a ferihegyi Igazság és a rákoshegyi Törvény utca, valamint a Rácsos és a Hűvös utca (mindkettő a XVII.kerületben.).

 

Összefoglalva: rendőreink becsülettel végzik munkájukat, akár a Jégverem utcában (I.ker.), vagy a Napsugár utcában is (II.ker.). A budai Eskü utca nevéhez híven.

 

Forrás: Láng Róbert – EuroAstra

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s