Veress Sándor László kiállítása a Vigadó Galériában

Közzétette:

 

 

veress2A Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának szervezésében „Élethelyzetek” címmel nyílik kiállítása Veress Sándor László festőművésznek, az MMA rendes tagjának a Vigadóban.
A kiállítás kurátorai Véssey Gábor festőművész, az MMA rendes tagja és Bukta Norbert festőművész. A kiállítást prof. em. Kő Pál szobrászművész, a Nemzet Művésze, az MMA rendes tagja nyitja meg 2015. április 10-én (pénteken) 18 órakor. Helyszín: Pesti Vigadó (1051 Budapest, Vigadó tér 2.)
A KIÁLLÍTÁS 2015. ÁPRILIS 11-TŐL 2015. MÁJUS 14-IG LÁTOGATHATÓ.

 

veress1

 

m e g h í v ó
Ars poetica (részlet)

“A festő közösségekben, társadalomban él, és az ott szerzett édes és keserű tapasztalatait, élményeit képes kifejezni munkáiban.
Édes és keserű, vagy másképpen bölcseleti jelzővel idilli és démoni élményanyaga drámai alaphelyzetet teremt, amely alaphelyzet a megélt idő, valamint a mindenkori jelenlét természetes élményei és az ezekből fakadó megismerési, szellemi folyamat hoz létre egy munkálkodást, egy műgyakorlatot.
A festészet nagy lehetősége, élménye éppen az, hogy a jelenségekben képes felismerni az organikus rendet; – felismerni azt, hogy minden világelem valami nagy egésznek a része. A természet minden elemét, emberét, állatát, növényét, minden alakzatát fel lehet kínálni a jóindulat sugárzó fényének.”

Veress Sándor László

Tekintsék meg a Veress Sándor Lászlóval 2013-ban készített videointerjúnkat:

Forrás: Magyar Művészeti Akadémia

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s