Hol úszhatja meg kevesebből az influenza elleni túlélőcsomagot?

Közzétette:

 

 

Itt az influenza, hivatalosan is tombol a vírus az országban, ráadásul azt is megírtuk, mennyire gyorsan terjed és milyen egyszerű elkapni még a legáltalánosabb óvintézkedések ellenére is. Éppen ezért jó ha előre készül és felfrissíti a házi gyógyszerkészletét olyan darabokkal, amik elengedhetetlenek influenza, de már egy szimpla megfázás kezelésében is. Lázasan már csak arra lesz ereje, hogy a legközelebbi gyógyszertárban megvegyen bármit, akármibe is kerül, de ha még egészséges akkor megteheti, hogy elmegy odapatika, ahol az akciós termékekből olcsóbban tud bevásárolni.

A túlélőcsomag

Összeállítottunk egy általános influenzakúra-csomagot, ami a következőkből áll:

  • Lázcsillapító – A hűtőfürdőnél kellemesebb, fontos, hogy sok folyadékot is igyunk mellé.
  • Gyógyszer köhögésre – A száraz köhögésnél nincs rosszabb. Nemcsak nekünk, környezetünknek sem, ráadásul egy idő után nagyon fáj is.
  • Gyógyszer torokfájásra – Amikor megszólalni, de még csak nyelni sem tud jól fog esni az a 20-25 perc, amíg hat egy torokfertőtlenítő, vagy legalábbis csillapít egy kicsit a szenvedéseken.
  • Orrspray – Ha az orra bedugult és a száján kell venni a levegőt, de éppen rettenetesen fáj a torka, vagy állandóan köhög, akkor elengedhetetlen egy orrspray.
  • Orrkenőcs – Veheti a legtöbb rétegű, legdrágább, legbalzsamosabb papír zsebkendőt, ha elhasznál 10 darabot 3 óra alatt, orra vörös lesz és elképesztően tud égni.
  • Forró italpor – Jönnek a jó tanácsok, hogy igyon sok folyadékot, jó forró teát. Sokan viszont a forró vízben oldódó italporra esküdnek, ami lázat is csillapít, az orrdugulásban is segít és a köhögésben is. Ráadásul a legtöbbtől el is álmosodik, vagy éppen felpörög.
Alma Gyógyszertárak

Országszerte több mint 115 patika tartozik az Alma Gyógyszertárak alá, ahol márciusig tart az éppen aktuális akció, benne olyan gyógyszerekkel, amikre szüksége lehet ha ledönti lábáról a vírus. Akcióban a homeopátiás és a hagyományos gyógyszerek is megtalálhatóak. Lázcsillapítók közül akciós a Kalmopyrin 679 forintért, de 1295 forintért Rubophen Cold 24 szemes tablettát is vehet, ami lázat is csillapít amellett, hogy egyéb tünetekre is hat (olyan, mint egy forró italpor, csak tabletta kiszerelésben). Ha mégis italporhoz ragaszkodik, akkor 1539 forintért citromos Wicket vehet 10 tasakos kiszerelésben. Köhögésre az 50 szemes Mucopront kiszerelés éri meg legjobban 1819 forintért, de a 20 szemes Ambroxollal is jól jár 739 forintért, esetleg 30 tasakos Fluimucil granulátumot vehet 1089 forintért, 999 forintért pedig Rinofluimucil orrsprayt kap a bedugult orrára, esetleg Nasivin orrsprayt 899 forintért. Ha fáj a torka, a 24 darabos, cukormentes Neo-Angin tabletta akciós 829 forintért. Bár ilyenkor a legjobb valamilyen mentolos gyógyszertári krém az orra, de ha azt éppen nem, akkor körömvirág krémet tud beszerezni, amit viszont később is tud rengeteg mindenre használni. Most a dupla kiszerelés, vagyis 2 X 100 ml kerül 1079 forintba.

Összesen: 5864 forint

Benu Gyógyszertárak

A Benu gyógyszertárak arról azonosíthatók be könnyen, hogy általában nagyon fehérek, nagyon világosak és ultramodernnek tűnnek. 126 helyen találhat ilyen gyógyszertárat az az országban, ahol akciókkal is találkozhat. Forró vízben oldható italporok közül itt a Neo Citran akciós, 1989 forintba kerül 14 darab. Köhögésre ACC Long, 10 darabos pezsgőtablettát találtunk 1499 forintért, míg orrspray felhozatalban az Ottrivin akciós, ami 1429 forintba kerül. Ha fáj a torka, többféle íz közül is válogathat a Faringopront szopogatós tabletták közül, aminek 24 darabos kiszerelése 739 forintba kerül. A körömvirágkrém itt szimpla kiszerelésben akciós, azaz 799 forintba kerül 60 gramm.

Összesen: 6455 forint lázcsillapító nélkül

 

Gyöngy Patikák

A legnagyobb patikahálózatba több, mint 600 gyógyszertár tartozik, úgyhogy biztosan talál egyet a közelében. Havi akcióikban teljesen felkészültek az influenzára, mindenből talál akciós változatot, ha tanácstalan és fogalma sincs milyen gyógyszert szeretne.  Lázcsillapítóból a 20 darabos Rubphen tabletta 810 forintba kerül, vagy 1145 forintért 24 darabos Panadol Rapid Extra tablettát is vehet. Ha forró vízben oldódó italporra vágyik, itt is a Neo Citrant találja legolcsóbban, 1975 forintba kerül a 14 darabos, tehát nincs sok különbség a Benu és a Gyöngy Patika árai között, legalábbis Neo Citran ügyben. Köhögésre az 50 darabos kiszerelésű Sinupret tablettát tudja akciósan vásárolni 1795 forintért. Ha az orra be van dugulva, arra orrspray-t itt is tud akciósan venni: 1480 forintért Rhinospray Plust kap. A torokfájással küszködők viszont csak teljes áron juthatnak szopogatós tablettákhoz.

Összesen: 6060 forint orrkenőcs nélkül

Pingvin Patika

Tudta, hogy akár már gyógyszert is rendelhet az internetről? Persze most a legális és vény nélkül kapható gyógyszerekre gondoltunk, amit akár külföldre is szállíttathat, ha otthonától biztos távolságban is kifejezetten a magyar lázcsillapítókban bízik. Pingvin Patikából  talál néhányat az országban, viszont ha az internetről rendel tőlük, akkor olcsóbban jut hozzá gyógyszereihez. Fizethet akár egészségpénztári kártyával, sima bankkártyával, utalással és utánvéttel is. A kiszállítási díj 10.000 forint felett belföldre ingyenes, 5000-9999 forintig 300 forint, 5000 forint alatt pedig 600 forintot kell fizetni és 150 forintot is kalkuláljon hozzá, ha utánvétellel fizet. Itt megfázás és nátha témakörben 12 oldalnyi termék közül válogathat. Lázcsillapítók közül a Kalmopyrin a legolcsóbb, a 12 darabos kiszerelés 599 forintba kerül, és a 20 szemes Rubophen tabletta 699 forintért is olcsóbb, mint a többi helyen. A forró italporok versenyében a 10 darabos Wick 1199 forint, míg a Neo Citran 14 darabos kiszerelése viszont itt a legdrágább a maga 2069 forintjával. Köhögésre az ACC Long 600 pezsgőtabletta 1311 forintba kerül, a 30 tasakos Fluimucil granulátum 1349 forint, az 50 darabos Mucopront tabletta pedig 1943 forint. Az orrspray felhozatalban A Nasivin 1274 forintba kerül, 1295 forint a Rinofluimucil, a Rhinospray Plus 1410 forintba kerül. Torokfájásra a Faringoprontot itt 836 forintért kapja meg 24 darabos kiszerelésben, a Neo Angin 989 forint, a Strepsils pedig legolcsóbban 1121 forintért kapható, igaz ennyiért szilvás-gyömbéres cukorkát vehet, amivel akkor érdemes próbálkozni ha tényleg teljesen biztos benne, hogy nem érez ízeket.

Összesen: 5372 forint orrkenőcs nélkül

 

Forrás: http://divany.hu/shopaholic/2014/02/21/influenza/

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s